Der er et opholdssted i Roskilde, som giver unge over 18 en mulighed for at få en tryg hverdag. Opholdsstedet henvender sig til unge med psykiske vanskeligheder, der har brug for en hjælpende hånd i hverdagen, og som har brug for folk omkring sig til at snakke med, og det kan de få på et opholdssted i Roskilde, Holbæk eller Odsherred. Det giver unge meget, at de har mulighed for at bo på et opholdssted, fordi der også vil være mulighed for fysiske aktiviteter og bare generel hjælp i hverdagen, som der ikke vil være i hjemmet eller andre steder. Det er også rart for de unge, at de har andre unge omkring sig med de samme unge med lignende problemer til at snakke med og relatere til. Hvis unge med psykiske problemer er blandt andre unge, som ikke deler lignende problemer, så er det ofte svært at relatere til hinanden, og det er svært som ung pige eller dreng at snakke om psykiske problemer med andre unge, fordi de måske ikke kan forstå det, og derfor er det godt med et botilbud og et opholdssted, hvor der er mulighed for at snakke med både professionelle og andre unge, der står i samme situation.

Botilbud med fysiske aktiviteter som en del af hverdagen

For unge med psykiske problemer, kan der være en del ting, der er svære i forbindelse med at holde en hverdag kørende, og derfor kan det være, at den unge har brug for en smule hjælp til de daglige gøremål. På et opholdssted går den unge i skole, og det er op til den unge, og selvfølgelig alderen, hvad den unge skal studere. Der er mulighed for at studere enkeltfag og HF, hvis dette ønskes, og der vil selvfølgelig være hjælp at hente med lektielæsning og det hele. Der vil også være andre ting, der skal gøres i løbet af dagen, såsom fysiske aktiviteter og sport, men også almindelige gøremål såsom rengøring, opvask og oprydning. Det er gode ting at lære, og det er godt at lære, at det er en del af hverdagen, og at det er ting, som bare skal gøres, om man gider eller ej. Desuden er der et rigtig godt fællesskab på et opholdssted, især fordi der er mange andre unge, der står i samme situation, så der kan være god støtte mellem de unge.

Botilbud med et godt fællesskab

For unge piger og drenge, der har psykiske vanskeligheder, kan have det svært, og derfor er det vigtigt, at de er en del af et fællesskab, og at de ved, at de har folk omkring sig, der støtter dem, og det kan de få på et opholdssted, hvor der er andre unge, der er i lignende situationer, og hvor de har professionelle omkring sig til at snakke med. Hvis unge har det svært, er det rigtig vigtigt, at de har folk, de kan snakke med om alverdens ting, det behøver ikke kun at være svære ting, men bare livet selv.