Er du i tvivl om, hvorvidt en vaccination af din kat kan betale sig? En vaccination kan være en dyr omgang, men husk på hvad det er du har med at gøre. Det er et levende væsen, ikke blot en materiel genstand.

Dit kæledyr er din bedste ven, dit lille barn og dit kæreste eje

Den største årsag til at få sit kæledyr vaccineret må være på det emotionelle plan. Din kat er ikke blot en ligegyldig genstand, hvis eksistens du lige så vel kunne være foruden. Forhåbentlig erhvervede du dig i første omgang en kat, fordi du havde intention om at skabe et godt liv for denne og knytte bånd. For mange har deres kæledyr fået status som et barn eller rigtig god ven. Mange knytter så tætte bånd til deres kæledyr, at tanken om, at de ikke skulle være omkring én, er uudholdelig.

Hvis du har et forhold, som ovenstående beskrevet, med din kat, er der vel ikke så meget at rafle om, når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt du skal få foretaget vaccination af din kat eller ej. Husk på det er et væsen, der er i mindst lige så stor risiko, som du selv for uventet at blive ramt af sygdom. Hvis din kat er en udendørskat, er der specielt grund til vaccination da disse befinder sig i til tider barske miljøer og nemt udsættes for stor smitterisiko. Du kan ikke vide om din kat, vil kunne stå imod eventuel sygdom og med vaccine udruster du den på bedst mulig måde gennem de forhøjede antistoffer i blodet som vaccinen producerer. Jovist er det penge, der skal op ad lommen, men husk på hvad dit kæledyr giver dig i hverdagen og overvej scenariet hvis ikke din kat eller hund susede rundt om benene på dig eller slappede af i dit skød foran fjernsynet når du kom hjem fra en hård da på studie eller arbejde.

Vaccination af din kat er en investering, du ikke kommer til at fortryde

Nu sidder du måske og synes, at ovenstående er en lidt for følelsesmæssig og pyldret begrundelse til din smag. Måske har du ikke det helt tætte kærlighedsforhold til dit kæledyr og synes, at vaccination er lige i overkanten prismæssigt. Men faktisk kan vaccination af din kat være en helt god investering. Små og store beløb til kæledyrs sygdomme løber hurtigt op og mange af disse tilbagevendende udbetalinger der går til medicin kan undgås med den rigtige vaccination. Måske har du også chance for at undgå de stærkt omkostningsfulde operationer, der kan være resultat af dit kæledyrs eventuelle alvorlige sygdom.

Der er altså ingen grund til ikke at få vaccineret din kat med det samme. Der står dyrelæger klar til at hjælpe dig med spørgsmål og information i dit lokalområde, uanset hvor i landet du befinder dig. Bor du eksempelvis i Esbjerg og Bramming, står en dyrelæge klar til at hjælpe dig og dit kæledyr, så din kat får mange flere år at løbe på.