For mange er det nøje planlagt og tilrettelagt, når de skal have børn. Sådan skal det jo helst gerne være, så man kan give barnet den optimale opvækst. For andre er det mere spontant og noget som pludselig sker, hvorefter man accepterer det og får barnet. Det kan også give en god opvækst, men det kan også give problemer med økonomi, uddannelse og nærvær i hverdagen. Derfor vælger mange, at de nøje vil planlægge og tilrettelægge deres graviditet og hvornår barnet skal fødes. Der er dog også mange, som gerne vil vente, til de er gennem det meste af deres karriere. Man bruger ofte de meste af 20’erne og 30’erne på at gøre karriere og bevæge sig op i graderne og så er det efterhånden svært at få børn. Det er der dog noget man kan gøre ved, da man faktisk kan gøre det, man kalder en ægudtagning. Det betyder, at hvis man er bange for, at man er ved at blive for gammel til at få børn, så kan man få taget sine æg ud, hvorefter de vil blive frosset ned, så man altid har gode æg liggende på frost.

Hvad er en ægudtagning?

Men hvad er det lige præcis sådan en ægudtagning er og hvordan foregår det? Det kan godt lyde lidt voldsomt, men det er faktisk en meget gnidningsfri og simpel proces, som foretages mange gange om året på forskellige klinikker f.eks. i Højbjerg i Århus. Man går meget simpelt bare ind og så fjerner man æggene fra kvinden, hvorefter man i nogle tilfælde fryser dem ned til senere brug og i andre situationer vælger at befrugte ægget, så man med det samme får barnet, også kaldet en IVF behandling. En ægudtagning er nemlig en del af mange forskellige behandlinger og derfor ikke en behandling i sig selv.

Få dine æg frosset ned

Hvis man har et travlt liv og på ingen måde kan få et barn til at passe ind i dette, men trods det gerne vil have børn på et tidspunkt, så kan det være en rigtig god idé, at man får frosset æggene ned. Man får foretaget en ægudtagning som normalt, hvor æggene så bare vil blive frosset ned og opbevaret. Det vil være bevaret, trods frosten, og kan så tøs op igen, når der vil være brug for dem senere i livet, hvor man måske ikke har æg af høj nok kvalitet til at blive gravid.

Undgå at alderdommen løber af med dig

Der er mange fordele ved, at man får sine æg frosset ned, men en af de helt store er, at man kan fokusere på karriere og sit eget liv, så man kan nå det, man gerne vil. Et barn er meget tidskrævende og derfor kan det for mange ikke lade sig gøre, at få et barn så tidligt, som man måske gerne vil. Dog bliver det for mange også for sent, fordi tiden løber af med dem og pludselig er det svært at blive gravid. Her kan nedfrosne æg være en redning, så få lavet en ægudtagning, hvis du gerne vil fokusere på dig.