At drive en virksomhed kan godt være lidt af en udfordring. Men tænker måske ikke over det inden man starter, men når først man kommer i gang, så har man lige pludselig en masse at se til. Man får lynhurtigt travlt og så kan der godt være nogle ting, som smutter i farten. En af de ting, som man gerne skal have styr på, hvis det skal gå godt i virksomheden, er økonomien. Der er jo naturligvis brug for, at der kommer penge ind i virksomheden, så det hele ikke bare går i stå. Der skal også være styr på, hvordan de forskellige penge kommer ind i virksomheden og hvordan de så igen flyder ud af virksomheden. Det er et krav per lov og man kan komme alvorligt i klemme, hvis ikke der er styr på sådan noget. Man skal altså lige tage sig lidt tid til at sætte sig ind i det, så det ikke ender galt til sidst, når man pludselig ikke kan få det til at gå op. Men hvordan er det egentlig lige man sørger for, at man har styr på alle de rette dokumenter?

Orden i papirerne er vigtigt – også ude i marken!

Mange små virksomheder har naturligvis mere fokus på deres produkt og service og knap så meget alt det administrative. Det kan f.eks. være en håndværker, som er ude ved kunderne hele dagen, men ikke har tid til at få styr på alle sine fakturaer og regninger. Det bliver derfor et rod, så det hele ender galt. Det er specielt her, hvor det er vigtigt, at man har styr på dokumenter. Det er nemlig når man er i marken, at det nemt går galt, så her skal man være ekstra opmærksom. Problemet er som regel, at det er de fysiske fakturaer der bliver væk. Det kan heldigvis løses med en scanning af faktura, så den nu pludselig ligger digitalt. Du sørger bare for, at hver gang du kommer forbi en faktura, så scanner du den lige med f.eks. en telefon eller derhjemme på kontoret og så har du den gemt, så den ikke bliver væk. Det er nemt at holde styr på og meget hurtigere at klare, så man ikke smider så mange af sine dokumenter væk. Det gør det meget nemmere at drive en virksomhed.

Der er sikkerhed i skyen

Der er også en anden fordel ved, at man kan få sine dokumenter til at ligge på nettet. Det betyder nemlig, at du altid er sikret, hvis der er noget der går galt. Det kan være en computer der går ned eller måske en brand i en bygning, hvor man normalt ville miste alle sine dokumenter. Her vil man så bare i stedet miste nogle computere, men al den data og de dokumenter man har, kan man stadig finde på f.eks. sin telefon eller fra en anden computer. Der er altså et ekstra lag af sikkerhed, som kan komme til gang for rigtig mange.