Der er rigtig mange gode grunde til at have fjernvarme i sit hus. Det er også den mest udbredte form for opvarmning som vi har herhjemme. Har man fjernvarme i sit hjem er det godt for miljøet sammenlignet med andre former for opvarmning. En stor del af fjernvarmen er CO2-neutral hvilket betyder at belastningen på miljøet er minimalt. Det er derfor en fordel hvis flere vælger at skifte over til fjernvarme da det vil være til stor gavn for miljøet.

En behagelig varme

Fjernvarmen sørger for en rigtig behagelig fordeling af varmen i hjemmet hvilket er ret vigtigt da det ofte ikke er særlig praktisk eller behageligt hvis det kun er i et hjørne af boligen der er varmt og koldt i resten af boligen. En bedre fordeling af varmen des mere behageligt er det at være i rummet. Det er altså ikke helt ligegyldigt hvordan varmen fordeler sig. Sammenligner man for eksempel med en brændeovn i en stue er fordelingen af varmen også rigtig dårlig. I et hjørne kan det være ekstremt varmt mens at resten af rummet stadig godt kan være køligt eller i hvert fald mange grader lavere end ved selve brændeovnen.

Nemt at regulere varmen

Har man fjernvarme kan man rigtig nemt regulere op og ned for temperaturen ved at skrue enten op eller ned på termostaten. Bliver det for varmt i boligen kan man dermed nemt lige skrue et par takker ned på termostaten og så vil det hurtigere blive lidt køligere i rummet. Omvendt kan man også hurtigt gøre rummet nogle grader varmere ved at skrue et par takker op på termostaten. Der er altså ikke en masse besvær forbundet med at have fjernvarme og derfor kan selv den mest uerfarne person finde ud af at håndtere det. Det er fjernvarmeværket der i sidste ende sørger for at det hele fungerer som det skal så det varme vand kan komme til og derfor sætter det som nævnt ikke nogen krav til dem der har fjernvarmen i  selve boligen. Har man fjernvarme er der samtidig en masse penge at spare. Det er en af de billigste måder at få varme ind i sin bolig på og kan man spare en masse penge på varmeregningen er der naturligvis ikke nogen grund til at lade være. Så kan man bruge alle de sparede penge på alt muligt andet som man har behov for. Det kan være en lækker rejse til syden eller en ny garderobe. Og når det nu samtidig er så stor en fordel for miljøet så er der sådan set ikke nogen grunde til ikke at have fjernvarme. Der er mange i for eksempel Roskilde der vælger at få fjernvarme og det samme gælder i byer som for eksempel Helsinge. Lige meget om man bor i hus eller om man bor i lejlighed kan det være en stor fordel at skifte over til fjernvarme frem for andre metoder at opvarme boligen på.