Hvis du bor i en boligforening, ejerforening eller andelsforening kender du helt sikkert til at skulle vaske trappen hver femte uge eller at skulle pudse vinduerne i opgangen hver anden måned. Det er aldrig belejligt, og når det er din tur til at lave de kedelige pligter, ønsker du bare, at du ikke behøvede gøre det. Det føles ligesom at bo hjemme hos mor og far, hvor du skulle tømme opvasker og gå tur med hunden. Når du er flyttet hjemmefra – og det også kan være lang tid siden, du har gjort det – er det ikke disse ting, du har lyst til at bruge din tid på. Det kan derfor være utroligt favorabelt at ansætte en form for ejendomsservice, som tager sig af disse kedelige pligter.

Bor du i Valby eller på Sydhavnen er der særdeles god mulighed for at finde lige præcis det selskab, der tilbyder den ejendomsservice, I søger. Der findes mange forskellige firmaer, der tilbyder en række af forskellige services. Ligesom i alle andre brancher, er der naturligvis forskel på, hvad du får for pengene, men der burde være en god chance for at kunne finde et firma, der yder service efter det honorar, de kræver. For mange firmaer er det vigtigt at kunne opretholde deres ry, og de gør derfor det bedste for at leve op til de forventninger, der naturligvis er i forbindelse med arbejdet.

Link til en god ejendomsservice.

Fordele og ulemper ved at ansætte et firma til at levere ejendomsservice

En af de indlysende ulemper ved at ansætte et firma til at klare de sure ’pligter’ er, at det naturligvis koster penge. Går hele din opgang, boligforening eller lignende dog sammen, kan I spare en masse penge – og ikke mindst tid! Det er skønt at slippe for at bruge tid på at lave ting, som man nemt kan få andre til at gøre, uden at det styrter økonomien i ruiner. Ud over de nævnte ting her, kan det også være rart at have nogen ansat til at stå for de lidt mere praktiske ting som for eksempel udskiftning af pærer og rengøring af måtter, fordi det måske ikke er alle, der hverken evner eller overskuer sådanne opgaver.

Det kan dog være en sjov til for familier med børn at lade børnene klar nogle af de opgaver, der hører med til at bo i for eksempel en boligforening. Man kan for eksempel sige, at ejendommens børn skiftes til at vaske trapperne i opgangen, så de på denne måde for en form for følelse af ansvar, ligesom de også kan udvikle praktiske evner i forbindelse med dette, som de kan få brug for senere i livet, når de skal ud og stå på egne ben. Har man lyst, kan man i fællesskab med de andre involverede parter, aftale, hvorvidt børnene skal have en lille skilling for at ordne de småting, der nu engang skal ordnes i fællesskabet.