Der findes mange virksomheder på markedet for køkken og badeværelse, og det er derfor en god ide at undersøge alle ens muligheder inden man går ud og køber disse ting. Begge ting er rigtig dyre og derfor skal man have mange overvejelser med inde over valget, for det er ikke bare noget man lige skifter ud igen indenfor få år. Vælger man at renoverer disse ting, så er det nok noget man har de næste 20 år, og derfor skal man ikke bare vælge det første og bedste, men man skal ud og finde det køkken eller badeværelse som passer til resten af huset, så det hele står som en helhed. Dette vil også hjælpe på et eventuelt salg senere hen, da en rød tråd igennem huset vil gøre at folk ser det på en helt anden måde, end hvis nogle rum skiller sig ud.

Køkken – Gør det selv eller få en virksomhed til det

De fleste køkkenvirksomheder tilbyder at man kan gøre det selv i dag, og her kan man som regel spare en del penge i forhold til at få virksomhederne til at gøre det. Det er bare vigtigt at huske på at man ikke selv må stå for at lave el installationer i køkkenet, dette skal gøres af en autoriseret, og dette gælder også med vand. Derfor er det ikke det hele man kan lave selv, men man kan lave det meste. De fleste vælger at pille det gamle køkken ned og så enten male eller få en til det, og derefter finder de ud af om de selv vil gøre det eller ej. Fordelen ved at gøre det selv er at man kan spare penge, men det kan også tage lidt længere tid end hvis man fik det gjort af en virksomhed. Dette er klart fordelen ved ikke at gøre det selv, og dermed kan man få et funktionelt køkken hurtigere.

Badeværelse – Gør det selv eller få en virksomhed til det

Det samme gælder for et badeværelse, her kan man også vælge at gøre det selv eller få en virksomhed til at gøre arbejdet. Her skal man vide at det kan tage meget lang tid at gøre det selv, da der i de fleste badeværelser er fliser på væggene og vil man ikke have dem på mere, så skal man have dem af. Hvis man ikke har det rigtige værktøj til dette, så kan det tage meget lang tid, og samtidig skal man passe på at man ikke ødelægger væggen så man skal til at lave den igen. Når man så har pillet alle fliser ned, kan det nok ikke undgås at der skal lappes hist og pist, og dette kan man sagtens selv gøre. Så kommer det svære, man skal til at sætte de nye fliser op, hvilket også kan lade sig gøre, men det er ikke bare noget man gør på en dag eller to, det kan sagtens tage flere dage og det skal man være klar på inden man går i gang. Er man fra Hillerød, Frederikssund, Roskilde, Slangerup, Stenløse eller Ølstykke er der mange virksomheder der kan gøre det for en. Vi anbefaler Dansk Byg.