I Danmark har de fleste børn heldigvis en dejlig opvækst, hvor der måske er lidt små gnidninger i ny og næ, men generelt går det godt. Det er primært på grund af, at vi i Danmark generelt er et utroligt godt land at vokse op, da vi har gode forhold for alle samfundets borgere og generelt bare har en masse sikkerhedsnet, så det stort set er umuligt at falde igennem. Det gør, at alle har muligheden for, at de kan få en ordentlig opvækst under ordnede forhold, som ikke ødelægger dem resten af deres liv. Selvom de fleste i Danmark får den gode opvækst uden problemer eller måske med meget få problemer, så er det altså ikke alle, som er så heldige. Der er nemlig noget, som ikke har nogle gode vilkår fra hjemmet eller generelt bare er i en situation, hvor dagligdagen er rigtig svær. Det kan være nogle forældre der har nogle misbrugsproblemer eller som måske ikke kan få økonomien til at løbe rundt. Årsagen er som sådan ikke det vigtigste, det er derimod hvad der sker med barnet, for det er ofte sådanne ting, som gør social arv til en negativ ting. I sådanne tilfælde kan der være brug for, at barnet kommer på et opholdssted forn børn.

Hvad er et opholdssted for børn?

Det lyder måske meget fornuftigt, at barnet kommer væk fra familien, hvis det er der problemet til det hele ligger, men hvad er det så lige et opholdssted for børn er? Det er jo aldrig rart at blive taget væk fra sine forældre, så derfor er det ofte svært at skabe et sted, som børnene bliver glade for. Man elsker jo sine forældre – også selvom de er skyld i den hverdag man har. Et opholdssted for børn er dog et sted, hvor børnene kan føle sig sikre. Det er et sted, hvor man kan få alt den hjælp og opmærksomhed, som man har brug for, så man holder sig på ”rette sti” og ikke ender i samme problemer som forældrene måske var tilbøjelige ting. Det er også her man kan møde ligesindede, som har samme problemer som dig og det er på den måde, at man kan få en forbindelse over disse ting, så børnene kan hjælpe hinanden gennem forløbet, som skal give dem en god fremtid.

En bred skare af børn

Specielt et opholdssted for børn i Mariager har haft stor succes, men de har bestemt ikke kun børn fra Mariager. Det er nemlig en bred vifte af børn fra f.eks. Hobro, Viborg og Randers, men også børn som kommer meget længere væk fra, fordi det er et opholdssted med så godt et omdømme, at folk er villige til at ofre lidt transporttid for, at man kan få et godt ophold. Hvis man ser et barn, som er i problemer eller måske selv ved, at man sætter sit barn i en uheldig situation, som man ikke kan kontrollere, så er et opholdssted for børn den rette løsning.