Der er ikke mange, der tænker over, hvor meget man egentlig selv kan gøre ved ens bolig, sådan at den ikke er så dyr, når det kommer til energiforbrug. Nogle boliger er afsindig dyre at varme op, og mange mennesker forstår ikke rigtig, hvorfor bruge så meget for at få varmet ens bolig op.

De seneste mange år er der kommet et meget større fokus på miljø og klima og sådan nogle ting, og i den forbindelse er der blevet udviklet rigtig mange nye teknologier, som blandt andet kan bruges til at afsløre, hvad det er, der gør, at man bruger så mange penge på at varme ens bolig op. Det viser sig ret tit, at man bliver meget overrasket over, hvad det er, der er den største synder. Det viser sig ret tit, at det er vinduerne, der er de store syndere, og ikke nødvendigvis isoleringen i væggen eller andet. Vinduerne er jo den mest direkte kontaktflade i forhold til kontrasten ude og inde. De er jo blot glas, der sætter grænsen for, om man er ude eller inde, og hvis de ikke er i orden og er af høj kvalitet, så kan de altså være de helt store syndere, når det kommer til ikke at holde på varmen, men at varmen bare slipper ud uden noget.

Men dette er der heldigvis råd for, og det er der også flere og flere danskere, der tager alvorligt. Der er nemlig flere og flere, som nu tager og udskifter deres vinduer til nogle nye, som er lavet i høj kvalitet og med den nyeste teknologi, og det kan for eksempel være vinduer fra Skjern, hvor der bliver lavet rigtig gode vinduer, men det kunne også være, at det var fra Lem, hvor de også går utrolig højt op i, at folk skal kunne bo billigt i deres boliger, uden at være bange for, at alle pengene skal bruges på energiforbrug

Kvalitetsvinduer

De nye typer, som bliver produceret, er specielt velegnede til at holde på den varme, som man har inde i sin bolig, sådan at man mere eller mindre kan blive ved med at benytte sig af den samme varme, og det er jo utrolig bæredygtigt.

De nye typer boliger, som bliver bygget i dag, har et utroligt stort fokus på at være miljørigtige, og det er også rigtig godt, men dem, der egentlig har brug for disse kvalitetsvinduer allermest, det er nok de gamle huse, som står rundt omkring, for det er tit dem, der virkelig har brug for, at der bliver holdt på varmen.

Lad være med at smide penge ud af vinduet

Hvis man bor i bolig, som ikke holder særlig godt på varmen, så er det næsten om om at smide penge ud af vinduet, for det er jo tit den vej, at varmen ryger ud, og varme koster jo penge, så det er måske ikke helt forkert at sige, at det er penge ud af vinduet i bogstavelig forstand.